INSTALATIE DE IRIGAT CU RAMPA CU DEPLASARE LATERALA SI PIVOTARE

zimmatic
INSTALATIE DE IRIGAT CU RAMPA CU DEPLASARE LATERALA SI PIVOTARE
Instalatiile de irigat cu rampa cu deplasare laterala sunt cunoscute pentru rezistenta si polivalenta functionarii pe terenurile cu forme neregulate, maximizand eficienta irigarii. Tehnologia rampei permite trecerea automata de la irigarea in mod frontal la irigarea in mod pivot, economisind timp si garantand o pluviometrie uniforma. Conceptia unica si polivalenta a sasiului permit irigarea in pivotare la 90°, 180° sau un cerc complet.
rampa laterala
Structura sasiului rampei se sprijina pe 4 roti antrenate de motoreductoare electrice debraiabile. Ghidarea deplasarii, in mod frontal, se face cu crosa pe un sant si la mersul inainte si la mersul inapoi, impiedicand deplasarea in afara santului de ghidare. Traveele de 8’’, 6 5/8’’ si 5 ½’’ sunt identice cu traveele pivotilor dar cu un aliniament prin cablu, pentru o mai mare precizie. In plus reductoarele rotilor de travee sunt debraiabile, astfel incat, in pozitia de tractare rotile sa se miste liber.
Tabloul de comanda, dotat cu un automat programabil de ultima generatie, permite memorarea si executarea a doua programe de lucru, in total 20 secvente de deplasare. Ecranul cu cristale lichide afisaza secventa in curs, viteza de avans si doza pluviometrica si de asemenea avertizari.
Permite schimbari rapide a dozei de irigare in timpul functionarii si schimba automat doza la trecerea din modul de lucru frontal in cel de pivotare si invers.
Cu ajutorul unei telecomenzi se poate schimba directia de mers, prin actionarea motoarelor electice ale sasiului astfel incat acesta sa se roteasca in jurul axului sau orientand rotile pe directia de inaintare dorita.
Alimentarea cu apa a instalatiei se face cu ajutorul unui furtun flexibil cu diametre cuprinse intre 3’’ pana la 6’’. Alimentarea electrica se efectueaza cu ajutorul unui grup electrogen fixat pe sasiu.
Untitled INSTALATIE DE IRIGAT CU RAMPA CU DEPLASARE LATERALA “DUS-INTORS”
Instalatiile de irigat cu rampa cu deplasare laterala  efectueaza o miscare “dus-intors”, in timpul irigarii.
Rampa cu sasiu cu 2 sau 4 roti permite irigarea eficienta a mari suprafete rectangulare. Sasiul poate fi pozitionat la extremitate sau la traveea din centrul instalatiei (bilaterala).
Rampa cu sasiu cu doua roti poate fi deplasata si poate pivota, fara insa a iriga, ci numai pentru a fi repozitionata pe o alta parcela.
Ghidarea deplasarii, in mod frontal, se poate face fie pe un sant cu ajutorul unei crose cu rola, fie pe cablu aerian cuajutorul unor palpatoare, fie cu ajutorul unui cablu ingropat si  antene, pozitionate pe directia de deplasare a sasiului sau a traveei de la mijlocul instalatiei.
Traveele de 8’’, 6 5/8’’ si 5 ½’’ sunt identice cu traveele pivotilor si au aliniament prin cablu, pentru o mai mare precizie.
Alimentarea cu apa de la hidranti a instalatiei se face cu un furtun flexibil sau teava PE, cu diametre de 4’’, 6”sau 8’’, sau din canal cu un sistem de pompare fixat pe sasiu, cu teava de admisie legata de un plutitor sau o crepina plutitoare cu un filtru cu autocuratire. Rampele cu alimentare din canal sunt disponibile cu un sasiu cu 4 roti.
Alimentarea electrica se efectueaza cu ajutorul unui grup electrogen montat pe sasiu.