INSTALATIE DE IRIGAT CU PIVOT FIX

zimmatic

INSTALATIE DE IRIGAT CU PIVOT FIX

SC DARA IRRIGATION SA are in portofoliul de vanzari intreaga gama de pivoti ficsi  ZIMMATIC by Lindsay. Acesti pivoti sunt renumiti pentru conceptia si durata de viata in functionare.
Centru pivot in ceva
pivot_fix Configurație:
Structura centrala fixa, compusa din corniere din otel galvanizat de înaltă rezistenta, asigura o baza robusta pentru sistemele cele mai lungi. Aceasta este ancorata pe o dala de beton ranforsat.
Traveele cu lungimi de la 41,16 metri pana la 61,28  metri sunt confecționate din țevi cu diametre pornind de la 4 ½’’ pana la 10’’ din otel galvanizat,  corniere si tiranți forjați la extremitate ce asigura o repartiție egala a eforturilor de încărcare, corniere in “X” care leaga fiecare travee cu turnul si absorb efortul de torsiune provocat de neregularitatile terenului. Traveele suporta pante de pana la 15% sau chiar 22% într-un design particularizat. Turnurile sunt confecționate din otel de cea mai buna calitate pentru asigurarea rezistentei si duratei de viata; jonctiunile de tip cardan, dintre travee, permit pante pana la 30% in articulatie. Etanseitatea intre travei se realizeaza cu un manson de cauciuc fixat cu coliere din aluminiu.
Cutiile de comanda ale traveelor sunt protejate de o carcasa rezistenta, iar componentele electronice sunt recunoscute pentru marea lor fiabilitate. Înălțimea traveelor poate fi configurata în funcție de înălțimea culturilor.
Consola de capăt poate avea lungimi de la 3.35 m pana la 26.83 m, ceea ce permite dimensionarea instalației in conformitate cu dimensiunile parcelei irigate.
 

reductor

Motoreductoarele traveelor de tip ZIMMATIC cu 0.75 CP ( 0.55kW) si 43 rpm au un lant cinematic de inalt randament, stator de inalta rezistenta anti-coroziune, mentenanta usoara deoarece statorul si rotorul sunt independente, eficienta ridicata datorita celor trei trepte ale reductorului si pinioanelor cu dantura dreapta, deci mai putin expuse la incalzire si uzura.
Motoreductoarele de 43 rpm sunt cu 27% mai rapide decat motoreductoarele competitorilor.  De exemplu un pivot ZIMMATIC cu 7 travee  echipat cu motoreductoare de 43 rpm realizeaza un cerc complet in 13 ore, in timp ce un un pivot similar al competitorilor, echipat cu motoare de 37 rpm, realizeaza cercul complet in 16 ore.
Reductoarele de roti ZIMMATIC au o carcasa din fonta ranforsata cu nervuri, cea mai mare camera de expansiune de pe piata, care reduce variatiile de presiune si temperatura, o noua conceptie a diafragmei pentru mentinerea tuturor componentelor interne in baia de ulei, rulmenti cu mare capacitate de absorbtie a incarcarilor, angrenaje din otel forjat la cald.
Seturile de roti sunt echipate cu jante galvanizate, rezistente la coroziune.

ASPERSOARE SI TUNURI DE CAPAT

ZIMMATIC by Lindsay ofera o gama completa de aspersoare si tunuri de capat pentru a iriga diferite de tipul de sol, tinand cont si de conditiile climatice.
 

aspersoare 1

Fiecare pachet de aspersoare se calculează individual pentru fiecare instalatie in parte, in functie de debitul de intrare, presiunea si pluviometria necesara
aspersoare
iwob  ASPERSOARE MONTATE PE TEAVA:au un unghi de 8 °, pluviometrie instantanee redusa si necesita o presiune minima de 2,5 bar.
ASPERSOARE DE PRESIUNE JOASĂ , SPRAY (recomandate cu regulatoare de presiune): se monteaza pe teava de travee sau pe furtunuri flexibile descendente. Asigura pluviometrii instantanee puternice si necesita o presiune minima de  0,7 bar.
ROTATOARE: se monteaza pe teava de travee sau pe furtunuri flexibile descendente. Designul duzelor si a deflectoarelor asigura uniformitatea picaturilor.  Presiune minima de lucru 1,5 bar.
I-WOB: Se monteaza doar pe furtunuri sau tevi descendente . Asigura cea mai buna distribuție a picaturilor. Presiune minima de lucru 1 bar.

 Untitled
 
TUNURI DE CAPAT-  pot iriga de la 2 pana la 10 hectare suplimentare în jurul un cerc complet. Funcționeze la presiuni de 2.5-4 bar, uneori fiind necesara adaugarea unei pompe de ridicare a presiunii BP