Sisteme combinate: panouri solare şi pompe de căldură

chromagenApa calda de la panourile solare (10) încălzește schimbătorul principal (4) care conține apa menajera. Surplusul de energie este dirijat în rezervorul tampon prin intermediul schimbătorului de căldură secundar (5). Rezervorul tampon (8) conține apa calda necesara pentru încălzirea spațiului prin instalație sub pardoseala (2) sau prin calorifere (1). Deficitul de energie solara este compensat cu surse de încălzire convențională. Cel mai popular sistem este centrala termica pe gaz (3); însă utilizarea pompei de căldură (9) câștigă tot mai multă popularitate ca sursă de completare energetica. Sistemul de încălzire se bazează pe ciclul de compresie-evaporare a gazelor și este mai eficient decât metoda convențională de încălzire cu gaze sau energie electrica.
 sisteme_combinate Sistem de încălzire rezidențial:
1. calorifere;
2. încălzire sub pardoseala;
3. centrala termica pe gaz (completare la energia solara);
4. schimbător de căldura principal;
5. schimbător de căldura secundar;
6. unitate de comanda;
7. vas de expansiune;
8. rezervor tampon;
9. pompa de căldură aer-apa;
10. panouri solare.
pompe_de_calduraPompe de căldură:
DARAIRRIGATION oferă o soluție care aduce economii de 50% la facturile de încălzire, prin instalarea unei pompe de căldură ecologica pentru locuința dvs. Procesul de încălzire a locuinței cu pompa de căldură aer-apa este următorul: pompa de căldură conține un gaz special, nepoluant, care atunci când este comprimat eliberează cantități foarte mari de căldura. Căldura este transferată în apa care circula prin conductele instalate sub pardoseala sau prin caloriferele utilizate pentru încălzirea locuinței. Mai mult, atunci când pompa de căldură este setata pe funcția de răcire, în sezonul cald, pardoseala se va răci, iar ventilatoarele vor introduce aer rece.
Pompele de căldură reprezinta unul din cele mai sigure și fiabile sisteme de încălzire existente, deoarece nu utilizează combustibil și nu fac flacără. Sunt concepute pentru a se adapta la orice structura, de orice dimensiune, de la clădirile noi cu consumuri energetice mai mici, la locuințele spațioase mai vechi. Pompele pot realiza atât încălzirea, cat și răcirea. În principiu pompele de căldură funcționează asemănător unui frigider. Frigiderul extrage căldură din alimente, iar pompa de căldură o extrage din mediu, chiar dacă acesta este rece. Dacă temperatura exterioara este de -20 grade C, pompa de căldură este capabila sa extragă suficienta căldură cat sa încălzească o locuință la temperatura dorita. Pompele de căldură pot fi utilizate și pentru încălzirea piscinelor, fiind executate cu schimbătoare de căldură din materiale rezistente, asigurând o durata mare de viață și maxima protecție la coroziune.